Supă cremă de ciuperci

Aroma pădurii

Posted by Culinarescu on 2023-05-20 Delicii culinare

Când ai fost ultima dată într-o pădure, la munte ?

Ai putea să aduci aerul de pădure chiar la tine în bucătărie...

Pune într-o oală la înăbușit două cepe mari și câțiva căței de usturoi, 2 linguri de ulei, și o lingură de unt. Adaugă apoi jumătate de kg de ciuperci, 2-4 cartofi, un dovlecel, o rădăcină de pătrunjel, o felie de țelină, sare și acoperă cu apă. Lasă la fiert până când sunt bune de pasat.

Pasează ingredientele până obți o cremă fină, pe care o dregi cu o cană de smântână lichidă.

Separat mai trage în tigaie câteva ciuperci tăiate potrivit, cu un praf de sare, cu o lingură de praf de usturoi și o lingură de unt.

Servește crema în bol, cu ornament din ciupercile trase la tigaie și pătrunjel verde sau mărar, tăiat mărunt. De asemenea poți servi și crutoane...

Poftă bună !

Culinărescu







*

687 vizite

Comenteaza




Citeste si

București

Curiozități


Citeste si

Hiroshima şi Nagasaki

Trei sferturi de veac


Citeste si

Ciclic

Ce am fost și ce-am ajuns


Citeste si

Te iubesc

Iubirea are întotdeauna răspunsul