Sclavii propriilor vise

Ce este greșit aici ?

Posted by Thomas on 2020-06-03 La ceai

De obicei sunt mulțumiți de viața lor într-o oarecare măsură, cei care au bani. Își împlinesc mai ușor visele, fac doar ce vor... Nu sunt așa mulți. Cei mai mulți aleargă o viață întreagă după bani, ca să-și împlinească la rândul lor visele, cele mai multe inspirate doar din realizările altora.

Viața trece repede și totul se învârte în jurul banilor. La un moment dat, nimic din ceea ce au împlinit nu mai contează. Pentru că se ajunge la o vârstă înaintată, pentru că încep să se instaleze bolile... Momentul acela pentru cei mai mulți este prea târziu. Și își dau seama prea târziu că ceva nu a fost bine. Undeva s-au pierdut și-au devenit un fel de sclavi, mai exact sclavii propriilor vise, vise croite așa cum spuneam, de cele mai multe ori după împlinirile altora. Este ceva greșit aici ?

Uneori, e drept de foarte puține ori, momentul de trezire se întâmplă să vină ceva mai devreme. Iar atunci când vine, deși nu este prea târziu, oamenilor le este foarte greu să schimbe ceva. Aici o parte devin resemnați și continuă cu o oarecare indiferență același curs al vieții, iar o altă parte luptă pentru schimbare, cel puțin o schimbare personală. Spun luptă pentru că se intră într-o stare de contradictoriu și cu sine, și cu oamenii din jur, și cu sistemul. Pentru că raportarea, multă vreme rămâne tot la cei din jur și la sistem.

Sistemul asigură șansa de a împlini un vis pornind numai de la câți bani ai sau câți bani vei putea avea. Dacă vrei să ieși din acest sistem, vei avea surpriza să constați că nu există alt sistem. Și că te poți trezi singur...

Este ceva greșit aici... ?

*

1333 vizite

Comenteaza
Citeste si

Autoportret

O altfel de poezie


Citeste si

Mulțumesc

Rugăciune de mulțumire de la Domnul Dumnezeul Ființei Mele


Citeste si

Ileana plânge

Cristos a inviat !


Citeste si

Merităm Apocalipsa

Obsesia morții colective