Ciorbă de perișoare

Curat românesc

Posted by Culinarescu on 2024-01-18 Delicii culinare

Deși ciorba de perișoare se poate face oricând în timpul anului, folosind ingrediente specifice sezonului, eu voi vorbi de ciorba mea de astazi, făcută cu ce aveam prin bucătărie, dar cu siguranță cu tot ceea ce avea nevoie ca să te țină cu gândul la ea...

Așa că, am tocat mărunt o ceapă mare. Am amestecat-o cu 600-700 gr de carne tocată de vită, ceva orez - cam 100 gr, un ou, 4 linguri cu suc de roșii, mărar, pătrunjel, boia dulce, cimbru, sare - câte o linguriță și piper.

...Ba nu ! Am mai pus o linguriță de cimbru !

...Și am făcut guguloaiele.

Apoi am tocat mărunt 2 morcovi mari, o ceapă potrivită, două felii dintr-o țelină mare și un ardei kapia roșu, pe care le-am fiert în 2 litri de apă, cu o linguriță de sare. După 20 de minute de fierbere am adăugat perișoarele, una câte una și am lăsat la fiert încă 25 minute.

Când orezul a arătat bine umflat, am oprit fierberea și am adăugat deasupra pătrunjelul verde proaspăt tocat.

Cât de buna a iesit ?... Mm... O nebunie !

Culinărescu

*

1427 vizite

Comenteaza




Citeste si

Gesturi

Limbajul trupului


Citeste si

Cer albastru

Aripi - IAR 80/81


Citeste si

București

Curiozități


Citeste si

Tu ești!

Tu ești acasă pentru mine