Gesturi

Limbajul trupului

Posted by EvaFirst on 2020-07-17 Societate

În occident, arătarea degetului mijlociu (cu sensul de a arăta cuiva degetul mijlociu) este un cunoscut gest obscen făcut prin întinderea degetului mijlociu (care este cel mai lung dintre degetele mâinii), în timp ce celelalte degete sunt strânse mai mult sau mai puțin. Originile acestui gen sunt speculative, și posibil, de mii de ani. Este identificat ca digitus impudicus (deget indecent) în scrierile romane antice și se fac trimiteri la folosirea degetului în comedia greacă antică „Norii” de Aristofan. Acolo este definit ca un gest menit să insulte alte persoane.

Totuși...

Înaintea bătăliei de la Azincourt de pe 25 octombrie 1415 dintre francezi și englezi, primii au decis să le taie tuturor prizonierilor britanici degetele mijlocii de la mâini. Motivul? Pentru ca acestora să le fie imposibil să mai tragă cu arcul la viitoarele bătălii la care urmau să ia parte.

Așa cum era de așteptat, francezii au pierdut bătălia și englezii care au scăpat cu toate degetele intacte îi batjocoreau pe adversarii lor arătându-le degetul mijlociu.

Aproape 6.000 de francezi și-au pierdut viața în bătălia de la Azincourt, în timp ce pierderile englezilor au fost de 400 de vieți.

Acesta este primul episod istoric cunoscut în care semnul cu degetul mijlociu a avut o importanță aparte, e drept, diferită de cea din zilele noastre.https://ro.wikipedia.org/wiki/Degetul_mijlociu_(gest)
https://www.shtiu.ro/cine-a-aratat-pentru-prima-data-degetul-mijlociu-si-in-ce-context-3134.html

*

333 vizite

Comenteaza
Citeste si

Autoportret

O altfel de poezie


Citeste si

Mulțumesc

Rugăciune de mulțumire de la Domnul Dumnezeul Ființei Mele


Citeste si

Ileana plânge

Cristos a inviat !


Citeste si

Merităm Apocalipsa

Obsesia morții colective