Iubirea e libertate și Adevăr

Eu nu am găsit niciodată omul cu care sa comunic liber.

Posted by webmaster on 2020-07-30 La ceai

Eu nu am găsit niciodată omul cu care sa comunic liber.
Omul care sa valorizeze libertatea și adevărul mai mult decât orice pe lume.
Aceste minunate valori cu care oricare dintre noi am fost investiți dar niciunul nu le exploatăm la capacitatea lor maximă, ne fac pe noi, cei care vorbim de ele, nebuni.

A fi liber nu înseamnă că nu dai socoteală nimănui și nimicului. A fi liber înseamnă a trăi în acord cu ființa ta, a face alegeri, a nu tânji la ce nu ai. Pentru că oricine poate să aibă orice.
Nu dacă își dorește. E o prostie NLP. Ci dacă face alegeri potrivite spre a-și împlini dorința.

A fi liber înseamnă a nu te minți pe tine însuți. A-ți recunoaște neputințele, gafele, mizeriile cu care deal-uim în viața de zi cu zi.

A fi liber înseamnă a nu crea o imagine falsă despre tine pentru avantaje efemere. Pentru că nimic creat pe falsa impresie nu se poate susține la infinit. Valabil pentru oricare dintre noi chiar și pentru mine.

Și tot aud întrebarea cantacioasa a Deliei - " ce are ea și nu am eu ". Nu are nimic în plus. E doar altceva. Valabil și când se întreabă bărbații. E absolut altceva . Omul e o ființă duală și atunci va dori să cuprindă cu plăcerea , totul. Dacă ai ajuns la o anumită vârstă, cu un anumit bagaj emoțional, cu rezultate ale unei vieți trăite în visare și tone de așteptări nerealiste, dacă nu iubești cele două valori , îți va fi foarte greu sa te trezești.

Iubirea nu e libidou. Nu e chimie. Nu e goană după avantaje. Iubirea e absolut orice dar nu ceea ce gândește omul de rând prins între educație, social, religie.

Iubirea e libertate și Adevăr.

Iubirea e atunci când ajungi la capătul lumii și dai de Ninușka, o femeie trăită în asprimea locurilor. O femeie care la 40+ și-a îngrijit ani la rând bărbatul bolnav de cancer și l-a îngropat. Și nu mai văzuse femeia marea de 7 ani... Și am venit la Sulina împreună. Și ne-am bucurat ca niște copile chiar dacă între noi e imensa prăpastie culturală.

Iubirea e când citești sufletul omului și vezi după ce tânjește și încerci să îi oferi doar ca să primești bucuria celui mulțumit.

Ninușka nu are nimic de oferit din ceea ce mi-aș dori eu să primesc. Și totuși...

Cerasela Cilibon
Plaja Sulina, 30.07.2020

*

93 vizite

Comenteaza
Citeste si

Dragoste năprasnică

Vlad Țepeș și Katharina