Să fii om bun

Învață

Posted by EvaFirst on 2023-09-01 La ceai

Fiecare om, dacă se apleacă spre sine, dacă aplică niște reguli sănătoase în viața sa, poate fi un om bun și se poate manifesta ca un om bun. Deși oamenii au credința că sunt oameni buni, cei mai mulți nu se manifestă ca oamenii buni.

Sunt atât de multe scrieri și povețe de bine încât doar să nu vrei să înveți să fii om bun. Iar dacă înveți să fi om bun, manifestă-te ca un om bun.

A fi un om bun, a te manifesta ca un om bun, necesită timp. Cei mai mulți însă își trăiesc clipa cu ferocitatea animalului turbat. Nu au timp de pierdut pentru a învăța să fie oameni buni.

Pentru ei un om bun este un om slab, pentru că nu ia, ci oferă. Pentru că nu se bate pentru orice. Nu își strigă nemulțumirile. Nu cere nimic în schimbul binelui oferit. Nu cere și nu ia de acolo de unde nu are dreptul. Nu pretinde lucruri care nu-i revin. Își vede locul în societate...

Lumea este pentru cei puternici, este o vorba veche. Numai că vorba aceasta mă îndreaptă cu gândul la lumea animalelor, sălbatice și crude. Dar oamenii au pretenția la civilizație. Civilizația însă intră în contradicție cu lumea sălbatică a animalelor.

Dacă alegi civilizația, învață să fi om bun, manifestă-te ca un om bun!


Eva First*

2425 vizite

Comenteaza
Citeste si

Autoportret

O altfel de poezie


Citeste si

Mulțumesc

Rugăciune de mulțumire de la Domnul Dumnezeul Ființei Mele


Citeste si

Abuzul

Puterea


Citeste si

Fățărnicie

Ajută-ne Dumnezeule!