Despre iubire

Ceaiul de seară

Posted by EvaFirst on 2020-06-22 La ceai

Cineva îmi spunea că dacă nu lași sentimentul să crească, acesta nu va crește. Dar dacă sentimentul ne place, nu îl lăsăm să crească ? Dacă sentimentul acesta ne lipsește, nu îl lăsăm să crească ? Putem controla într-atât de mult sentimentele încât să le anulăm? Dacă nu lăsăm sentimentul să crească, cum mai este viața noastră ? În ce ne transformăm viața?

Există oameni care te aleg pentru că nu au altceva de ales și există oameni care te aleg pentru că nu vor altceva. Înțelegi diferența ?

În relațiile umane de obicei, avem tendința de a avea pretenția ca partenerii să ne urmeze în atingerea obiectivelor noastre, fără ai urma în atingerea obiectivelor lor și foarte des fără a avea obiective comune.

Și în iubire un drept va veni la pachet cu o obligație. Nimeni nu poate avea doar drepturi, așa cum nimeni nu poate avea doar obligații.

Adevărul în iubire?... Adevărat este ceva bine definit și unanim acceptat de toată lumea. Ceva ca o definiție. Ceva cunoscut ca alcătuire, ca funcționalitate. O casă este un lucru clar definit, o fundație, niște pereți, un acoperiș. Toată lumea este de acord cu asta. Dar când vorbim despre ceea ce simțim, lucrurile devin mai complicate. Fiecare simte diferit, pentru că fiecare își formează o imagine proprie a ceea ce este în jur, pornind de la propria cultură și propriile experiențe de viață. Și mergând mai departe cu analogia, fiecare ajunge să aibă adevărul lui, propriu, în care există bucăți de adevăr din lucrurile clar definite. Când vorbim de iubire, adevărul despre iubire nu îl știe nimeni. Pentru că iubirea este câte ceva-altceva pentru fiecare dintre noi.

Iubirea nu este un simplu sentiment. Iubirea este un nivel superior de conștiință, o stare de înțelepciune emoțională și manifestare fizică care odată atinse ne fac să strălucim și să vibrăm ca niște stele pe cer. Vibrația aceasta poate funcționa ca un magnet. Poate atrage persoane frumoase sau potențial frumoase, care să se inspire și să evolueze din această vibrație și la rândul lor, mai devreme sau mai târziu să vibreze. Așa putem ajunge să iubim mai multe persoane. Poate părea deplasat să spun asta, dar putem iubi mai multe persoane și chiar în același timp. Este dincolo de ceea ce ne învăța societatea, și anume că trebuie să iubești doar o singură persoană. Asta ne poate limita în dezvoltarea noastră interioară. Sunt multe lucruri de învățat despre iubire și de multe ori ne limităm cunoștințele la modelele simple și obligatorii pe care ni le oferă societatea. De cele mai multe ori iubirea este incomodă prin surprizele pe care ni le oferă viața.

De prea multe ori se face confuzie între a iubi și a poseda. Ești al meu este auzit foarte frecvent. Dar foarte puțini oameni oferă partenerului suficient cât să aibă și să simtă totul într-o relație. Așa apar goluri pe care uneori le umplu alți parteneri. Dar, cum am mai spus, societatea ne vrea cu un singur partener.

După ce ieși dintr-o relație mai lungă, să mai fi trecut și de prima tinerețe, îți dorești drumul tău în viață, cu ceea ce ai clădit până atunci. Îți dorești un partener care să te urmeze... Este greu să găsești un astfel de partener, pentru că și el vrea să-l urmezi pe drumul său.

Când iubești pe cineva, sentimentul tău ia naștere pornind de la niște motive personale. Este total subiectiv, venind dintr-o singură direcție, a ta. Dacă acest sentiment nu este validat, confirmat și din exterior, respectiv de la persoana iubită, atunci sentimentul tău se erodează în timp, pierzându-și intensitatea, mergând până la a se consuma complet.

Uneori în iubire ne creăm așteptări false și ajungem să suferim. Fie ajungem să iubim imaginea pe care ne-am creat-o noi despre celălalt, în realitate lovindu-ne de o cu totul altă persoană, fie anumite situații de viață, impuse, pot contribui la construcția unor astfel de așteptări false.

Eva First

*

388 vizite

Comenteaza




Citeste si

Rostul cititului

Arta lecturii


Citeste si

Groparii României

Oamenii din umbră


Citeste si

Covid19 - Iulie 2020

Nu, nu plătim prețul relaxării, plătim prețul lipsei de educație.