Filmele lui Sergiu

La Consulat

Posted by Antonio on 2022-08-11 Jurnal

Toată copilaria și adolescența am crescut cu filmele lui Sergiu Nicolaescu despre jertfa românilor pentru țara lor... Datoria cea mai importantă în viață trebuia să fie grija față de semeni. Iar ca să poți face asta trebuia să te formezi un om puternic, educat, inteligent, bine pregătit. Să poți face lucrurile fără greșeală.

...Aiurea!

Chestiile astea au durat foarte puțin, vreo 20 de ani, până au apărut programele de NLP care ne-au învățat sistematic că tot ce contează ești doar tu. Tu ești centrul universului, tu meriţi totul...

Și dacă asta este valabil pentru toți, atunci cine mai luptă, cine mai are grijă, cine mai ajută?

Am fost în vizită la Consulat, cu programare, ca să obțin un document. La programare am completat un formular electronic cu toate datele necesare obținerii acelui document. La vizita mea ar fi trebuit doar să ridic acel document.

Dar la Consulat, surpriză! A trebuit să completez din nou toate datele, de data aceasta pe formulare tipărite și să aștept preț de o oră să se întocmească documentul. Domnul cu cravată portocalie, când mi-a înmânat documentul, cu un aer de plictis demn de dat exemplu, mi-a spus să verific și eu datele din document să nu fie ceva greșit...
M-am uitat la el puțin cam nedumerit. Cum adică ceva greșit, că eu am completat datele corect în formulare?

M-am apucat de citit și... Și daa! Documentul era greșit întocmit! Câtă dreptate avea domnul cu cravată portocalie! Să scriu și de toți înaintașii lor, pe care i-am pomenit?

A trebuit să reiau procedura, din nou la ghiseul pentru completarea datelor, unde au constatat și ei că datele sunt corecte, din nou am așteptat o oră pentru întocmire... Noul document mi l-a adus de data asta o fetișcană. Domnul cu cravată portocalie nu a mai venit. Involuntar m-am gândit că m-a evitat. Pentru el aveam mai multe întrebări.

De ce nu s-a făcut treaba bine din prima? De ce trebuia să verific eu datele din document de vreme ce eu am completat datele corect în formular?

Cred că știu. Generațiile mai recente nu s-au format cu filmele lui Sergiu Nicolaescu. Glumesc?...


*

3005 vizite

Comenteaza
Citeste si

Merităm Apocalipsa

Obsesia morții colective


Citeste si

De ce trădează femeile în dragoste?

De cine v-ați îndrăgostit?


Citeste si

Bizzfinder

Toate afacerile românești într-un singur catalog


Citeste si

Rug

O veche vină