Sindromul abandonului

Kilogramele în plus

Posted by Robertino on 2022-07-15 Psihologie

Ce te-a îngrășat?

Ceva fizic, tiroida? Întrebarea de bază.

Ce te-a îngrășat a fost sindromul abandonului.

Vreau să vorbesc cu tine și să îți spun că nici o dietă slabă sau grasă și nici lipsa de exerciții nu ți-au cauzat kilogramele în plus.

Ceea ce te-a îngrășat a fost frica, sentimentul de abandon, lipsa iubirii, devalorizarea, lipsa protecției, nesiguranța, grija zilei de mâine, rănile dobândite în mica copilărie, umilințele, rușinea, trădarea, pedepsele, nedreptatea, abuzurile fizice, psihice, emoționale, jignirile.
Toate acestea le-ai experimentat în impulsuri inconștiente iar ele s-au manifestat ca obiceiuri alimentare slabe.

Ține cont că scopul experiențelor dureroase nu este acela de a îndura, ci de a ne învăța lecția lor și apoi de a se dizolva.

Cu toate acestea pe masură ce sistemul tău de drenaj emoțional este disfuncțional ai încercat inconștient să scapi de acele gânduri și sentimente prin digestie, spunând:

- Dacă nu-mi pot procesa tristetea, poate o pot mânca.
- Dacă nu-mi pot procesa furia, poate o voi înghiții.

Acel exces de greutate va dispărea atunci când acel copil interior, care încă trăiește în corpul de adult, crește prin grăsime corporală pentru a fi recunoscut - văzut și protejat de adultul matur. Și să realizeze că frica aparține trecutului și că este în siguranță acum.

Cu cât ne simțim în siguranță cu atât copilul interior va înceta să crească în grăsime corporală.

Vreau să stii că grasimea este o expresie fizică a nevoii tale de a pune distanta fata de ceilalti, această grăsime a fost un zid care să te protejeze, o barieră pe care ți-ai creat-o, un scut de protectie.

Îți propun să dărâmi cărămizile acelui scut de grăsime, pentru a-i oferii liniște și libertate emotională copilului tău interior.

Acele cărămizi astăzi nu-ți mai servesc, acele cărămizi care poartă diferite nume precum: rușine, frica, furie, resentimente, nedreptate, epuizare, stres, complex de inferioritate, devalorizare, nu-ti mai servec.

Grăsimea pe care o vei elimina din corp ți-a pătruns în conștiință înainte de a se acumula pe corp, iar când greutatea dispare din minte, grăsimea îți va părăsii și corpul.

Vindecarea începe în minte.

Corpul reflectă mintea și rănile emoționale de care suferim.
Cand vindecam mintea si ranile, trupul îsi reia forma sănătoasă de armonie și bucurie.

Ps: Să nu-ți fie rușine de grăsimea pe care ai acumulat-o. Ea face parte din trezirea ta, din evolutia ta, din dorinta ta de schimbare si vindecare.

Sursa: Luna Agape

*

523 vizite

Comenteaza
Citeste si

Merităm Apocalipsa

Obsesia morții colective


Citeste si

De ce trădează femeile în dragoste?

De cine v-ați îndrăgostit?


Citeste si

Bizzfinder

Toate afacerile românești într-un singur catalog


Citeste si

Rug

O veche vină