Banana Bread

Cel mai bun chec cu banane

Posted by webmaster on 2022-05-08 MasterChef

Rătăcind prin internet după tot felul de povești am dat peste povestea aceasta. Nu doar că am citit-o. Am și pus în practică. Este un deliciu.

Dacă aveți prin frigider vreo trei banane uitate și aproape trecute, pasați-le ca pe un piure. Amestecați-le într-un bol cu o cană de zahăr, un ou, niște vanilie (semințele unei păstăi, extract organic sau esență), o linguriță de praf de copt și una de bicarbonat, o jumătate de cană de ulei sau unt topit și o dușcă serioasă de alcool aromat (eu am folosit niște cognac).

Dacă aveți la îndemână și niște nuci, nu ezitați să le adăugați și pe ele – eu am avut unele proaspăt luate din piață, cu scopul de a le împerechea cu niscaiva must, dar am furat o mână de nuci și pentru checul cu banane. Peste întreg amestecul, adăugați o cană și jumătate de făină, apoi turnați întreaga compoziție într-o tavă de chec non-aderentă.

Treceți tava la cuptorul preîncălzit și lăsați să se coacă 40-50 de minute, până când casa miroase îmbietor. Puteți verifica dacă este gata înfigând o scobitoare în chec: dacă aceasta iese curată, înseamnă că și checul s-a făcut. Îl puteți servi cu unt de casă și gem de merișoare, așa cum am făcut eu.

Cafeaua, ceaiul și oamenii dragi vor fi o companie plăcută. Iar ziua răcoroasă se va transforma pe loc într-una caldă și parfumată a minuni proaspăt scoase din cuptor.
Text preluat
http://www.bistromargot.ro/dimineti-parfumate-banana-bread-sau-chec-cu-banane/

*

962 vizite

Comenteaza
Citeste si

Merităm Apocalipsa

Obsesia morții colective


Citeste si

De ce trădează femeile în dragoste?

De cine v-ați îndrăgostit?


Citeste si

Bizzfinder

Toate afacerile românești într-un singur catalog


Citeste si

Rug

O veche vină